Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Εκανε μόνιμη την άδειά του ο «Καρφάκιας»

Δραπέτης ο 32χρονος που βοήθησε Παλαιοκώστα και Ριζάι στις αποδράσεις τους με ελικόπτερο και έκανε απεργία πείνας για να επισκεφτεί το σπίτι του.

Μετά από τέσσερις μήνες απεργίας πείνας και με τη συμπαράσταση του αντιεξουσιαστικού χώρου, το «δεξί χέρι» του Βασίλη Παλαιοκώστα πήρε την πολυπόθητη άδεια που ζητούσε απεγνωσμένα από τις φυλακές Δομοκού, αλλά το συμβούλιο αρνιόταν να του δώσει. Οταν την πήρε όμως, «ξέχασε» να… επιστρέψει! Από την περασμένη Πέμπτη ο 32χρονος Σπύρος Δραβίλας είναι ελεύθερο πουλί και αναζητείται πλέον ως δραπέτης από τις Αρχές όλης της χώρας.

Τον Μάρτιο του 2009 ο «Καρφάκιας» (παρατσούκλι που του δόθηκε λόγω του κουρέματός του) είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών και 4 μηνών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2006. Ηταν ο ένοπλος που επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο βαρυποινίτες.

Και ναρκωτικά

Ο Δραβίλας συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου επισκέφτηκε κάποιους γνωστούς του. Μόλις τρεις μήνες πριν λάβει μέρος στο σχέδιο απόδρασης του Παλαιοκώστα και του Ριζάι, ο 32χρονος είχε παραβιάσει την οκταήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο καταδικασμένος σε εξαετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Σπύρος Δραβίλας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των Αρχών να του δώσουν άδεια με το αιτιολογικό της νέας δίωξής του για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει το 2007.

Η επιστολή

Οπως είχε γράψει ο ίδιος σε επιστολή του: «Πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας τη μία μετά την άλλη όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν».

Η επιστολή δεν άφησε ασυγκίνητο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που με κείμενα που ανάρτησε σε ιστοσελίδες έδειχνε την αλληλεγγύη του στον 32χρονο κρατούμενο. Τελικά ο Δραβίλας κατάφερε να δικαιωθεί παίρνοντας άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά δικαίωσε και αυτούς που… δεν ήθελαν να του τη δώσουν, αφού δεν επέστρεψε ποτέ!

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει πάθος με την… επικοινωνία!

Πάθος με την… επικοινωνία έχει τελικά ο Παναγιώτης Βλαστός, αφού για τέταρτη φορά μετά τη μαζική απόδραση των Αλβανών από τις φυλακές Τρικάλων πιάστηκε να κατέχει στο κελί του ένα από αυτά! Κατά τη διάρκεια πολύωρης επιχείρησης των δυνάμεων της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις φυλακές της θεσσαλικής πόλης, στο κελί του «εγκεφάλου» της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο ενώ μία ακόμα συσκευή βρέθηκε σε κοινόχρηστο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων. Οι έρευνες έγιναν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορίες ότι βρισκόταν στα σκαριά απόπειρα απόδρασης από τα κελιά της Α’ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...