Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συναγερμός για τη «Σέχτα»

Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνθέσει το παζλ για το επόμενο χτύπημα, μετά την προκήρυξη των «Πυρήνων» και τη σύμπραξη των δύο οργανώσεων.

Σε μεγάλη εγρήγορση βρίσκονται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έπειτα από την προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με αφορμή -κυρίως- τη σύμπραξή της με τη «Σέχτα Επαναστατών». Οι αναλυτές της υπηρεσίας πιστεύουν ότι έχουν να λύσουν πολλούς ακόμη γρίφους ώστε να ξεδιαλύνουν σημαντικές εκκρεμότητες που έχουν με τη νεοτρομοκρατία. Το ζήτημα που τους απασχολεί είναι ο φόβος τους ότι το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα θα φέρει τη σφραγίδα της «Σέχτας» και ενδεχομένως να πρόκειται για δολοφονία!33966f895

Μάλιστα, τα κορυφαία χτυπήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι οι δύο δολοφονίες στα Πατήσια και την Ηλιούπολη: τον Ιούνιο του 2009 εκτέλεσαν με είκοσι τέσσερις σφαίρες τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα, ενώ τον Ιούλιο του 2010 δολοφόνησαν με δεκατέσσερις σφαίρες τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην είσοδο του σπιτιού του.

Το παζλ

Ετσι, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» αφού κανείς από τους υπευθύνους δεν θέλει η Ελλάδα να εξελιχθεί σε ένα μικρό… Ιράκ, με κάθε είδους «επαναστάτες» να σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό στις γειτονιές της Αθήνας.

Τώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ρίξει στο τραπέζι των ερευνών τα κομμάτια του «παζλ» και προσπαθούν να τα συνθέσουν, ώστε να έχουν μια εικόνα του επόμενου στόχου των «ανταρτών πόλης». Γνωρίζουν, άλλωστε, πως ο βαρύς οπλισμός των «κομάντος» της «Σέχτας» έχει παραμείνει αλώβητος από τις έρευνες και είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες. Γι’ αυτό ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει έκτακτα μέτρα όσον αφορά πιθανούς στόχους, είτε αυτοί είναι κτίρια είτε πρόσωπα.

Τα μυστικά

Παράλληλα, οι ειδικοί αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα κρυμμένα μυστικά πίσω από τις σειρές της προκήρυξης των «Πυρήνων» για να καταλάβουν τις μελλοντικές προθέσεις των τρομοκρατών, οι οποίοι -όπως αναφέρουν στο κείμενο- είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν μεγάλα χτυπήματα είτε με βόμβες είτε με όπλα!

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί ακόμα και μέσα σε… κελιά κρατουμένων, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού οργανώθηκε μέσα από σωφρονιστικό κατάστημα. Αλλωστε, ο πυρήνας «κομάντος» της «Σέχτας» έμεινε αλώβητος από τις συλλήψεις του παρελθόντος και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως έχουν στρατολογήσει άτομα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Οι δύο «αμαζόνες» της τρομοκρατίας

Τρεις γυναίκες φαίνεται πως κινούν τα νήματα το τελευταίο διάστημα στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλης»! «Αρωμα» γυναίκας έχει και η τελευταία βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη: η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της μαρτυρία κατοίκου της περιοχής ο οποίος κάνει λόγο για ένα ζευγαράκι που απομακρυνόταν από το επίμαχο σημείο 45 λεπτά πριν από την ισχυρή έκρηξη.

Η παρουσία γυναικών στις κατά καιρούς επιθέσεις, τόσο της «Συνωμοσίας» όσο και της «Σέχτας», έχει πια πιστοποιηθεί. Τον Φεβρουάριο του 2009, στην πρώτη εμφάνιση της οργάνωσης όταν «γάζωσαν» το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, το υποπολυβόλο τύπου Scorpion γυναικεία χέρια το κρατούσαν και το έκαναν να… κελαηδήσει!

Επίσης, δύο «αμαζόνες» φαίνεται πως παίζουν ρόλο-κλειδί στη «Συνωμοσία», καθώς έντονη ήταν η παρουσία της ίδιας γυναίκας στη ληστεία τράπεζας στο Φιλώτα Σερρών και στην τοποθέτηση βόμβας στο «The Mall», στο Μαρούσι. Τέλος, έντονη ήταν η γυναικεία παρουσία και στη γιάφκα που είχαν στήσει σε διαμέρισμα στα Σίδερα Χαλανδρίου οι συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...