«Πράσινο φως» από την τρόικα για ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου έλαβε -παρά τις έντονες αντιδράσεις- ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, στον οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η πρόταση νόμου του υπουργείου περιλαμβάνει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων πανελλαδικά εφτά Κυριακές τον χρόνο και πενήντα δύο Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Επίσης, ουσιαστικά χθες «έκλεισε» η διαπραγμάτευση για τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης στην τρέχουσα αξιολόγηση για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ. Δεν συζητήθηκε όμως καν το θέμα της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών για το 2014, θέμα που ενδέχεται να απασχολήσει το φθινόπωρο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι που μετείχαν στη σύσκεψη.

Στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, έγινε συζήτηση για την πώληση περιφερειακών αεροδρομίων, που -όπως διαφαίνεται- θα επισπευσθεί για να καλυφθεί φέτος το «κενό» της ΔΕΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει για το α’ τρίμηνο του 2014.

Τη σύσκεψη απασχόλησε έντονα το θέμα των γραφειοκρατικών εμποδίων και στρεβλώσεων στην αγορά, βάσει επισημάνσεων του ΟΟΣΑ. Σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης στα τέλη του καλοκαιριού.

Αποχωρώντας πάντως από τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ με τους συνεργάτες τους αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους εργαζομένους της ΠΥΡΚΑΛ. 

ΕΛ. ΣΟΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ