Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Πάρτε την ευθύνη»

Σε Βενιζέλο – Κουβέλη πέταξε ο Σαμαράς το… μπαλάκι τυχόν πρόωρων εκλογών λόγω ΕΡΤ.

Στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους πέταξε το… μπαλάκι των τυχόν πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες από το Ναύπλιο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας. Λίγες μόνο ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για το μείζον ζήτημα του μέλλοντος της ΕΡΤ, δήλωσε χαρακτηριστικά από το Βουλευτικό της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας: «Κανείς δεν θέλει εκλογές. Εκείνοι που θέλουν να μας εγκλωβίσουν στο δίλημμα των εκλογών, ας μην κουράζονται, δεν πρόκειται να μας εγκλωβίσουν».

Μάλιστα τις κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Σαμαράς τις εντάσσει στις μεταρρυθμίσεις που έχουν προαποφασιστεί. «Καμία συμμαχία βολεμένων δεν μας σταματάει. Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα προχωρήσουν. Αναρωτιέμαι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων; Εμείς πάντως δεν θα το χρεωθούμε. Και όποιος το χρεωθεί, θα το μετανιώσει». Και πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος από το σχεδόν μισό υπουργικό συμβούλιο που βρισκόταν στην αίθουσα: «Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει αστάθεια. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

Στην ΕΡΤ ήταν αφιερωμένο ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν για το προσωρινό κλείσιμό της από τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, τόνισε πως «η ΕΡΤ δεν είναι η αίτια, δεν είναι το πρόβλημα, είναι το πρόσχημα να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω». Η αμέσως επόμενη φράση του όμως είναι σαφές ότι πήγαινε στους Βενιζέλο και Κουβέλη: «Οι πολιτικοί αρχηγοί υπέγραψαν και ψήφισαν να περικοπούν 2.000 θέσεις στο Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο. Να τους κόβαμε από κάπου αλλού; Οποιος πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει το κύμα των μεταρρυθμίσεων να το πει. Στην ΕΡΤ υπάρχουν αυτή τη στιγμή “κάστρα βολεμένων” που πρέπει να πέσουν. Δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά κάποιες, έστω και συμβολικές αποχωρήσεις, πρέπει να υπάρξουν και από το Δημόσιο. Και εδώ, η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Οσοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τώρα την ΕΡΤ, θα μετανιώσουν γιατί θα αποκαλυφθούν όσα συνέβαιναν. Οσο πιο δίκαια μοιραστούν οι θυσίες, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν οι θυσίες για όλους τους Ελληνες. Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια όταν κάποιοι πληρώνουν για πάντα και κάποιοι τη γλιτώνουν για πάντα. Περιθώρια για συμβιβασμό με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους δεν υπάρχουν»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...