Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Οικονομική στήριξη (για δύο) από Μόσχα

Ραντεβού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κλείνουν Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Αναστασιάδης.

Στη Μόσχα αναμένεται να προστρέξουν εντός των επόμενων εβδομάδων τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο καθένας θα μεταβεί στο πάλαι ποτέ αντίπαλον δέος των Ηνωμένων Πολιτειών για τους δικούς του λόγους.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι τη Μόσχα «για την παρουσίαση επωφελών επενδυτικών σχεδίων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στην περιοχή για να προλειάνει το έδαφος.

Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τις αποκρατικοποιήσεις που ετοιμάζει το προσεχές διάστημα η ελληνική κυβέρνηση και, ειδικότερα, για τις ενεργειακές εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Πέραν αυτού, υπάρχει ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση κι άλλων επιχειρήσεων, όπως τα ΕΛ.ΠΕ., οι ηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ και τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια. Στις συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Πούτιν θα συμπεριληφθούν επίσης τα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα, στο πλαίσιο του οργανισμού «Invest in Greece». Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχουν ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια και στον τομέα του τουρισμού, της υγείας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της ανακύκλωσης απορριμμάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι Ρώσοι, βέβαια, θα μας ζητήσουν αυτό που ζήτησαν και οι Καταριανοί που επιθυμούν να ρίξουν χρήματα στη χώρα μας: να εξαλειφθούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα, μέσω δημιουργίας one stop shop. Σε μία και μόνο στάση, σε μία και μόνο υπηρεσία να μπορούν να δημιουργούνται νέες εταιρείες, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, και να μην απαιτούνται δεκάδες υπογραφές από σειρά υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ζητάει να κλειστεί το συντομότερο δυνατόν μία συνάντηση με τον κ. Πούτιν, έστω και ανεπίσημη, μέχρι τα τέλη του μήνα. Για ποιο λόγο; Θέλει να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογο του το ενδεχόμενο συμμετοχής και της Ρωσίας στο σχέδιο οικονομικής διάσωσης της Κύπρου. Η Μόσχα έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τη Λευκωσία να εξέλθει από την ύφεση που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, κλείνοντας παράλληλα σειρά από συμφωνίες σε ενεργειακό επίπεδο για την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που θα αντληθεί από τα θαλάσσια οικόπεδα του νησιού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...