Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ο «Αμλετ» του Κήπου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα τραγουδήσει το Σάββατο 6 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα τραγουδήσει το Σάββατο 6 Ιουλίου (ώρα έναρξης 21.00) στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τραγούδια από συνεργασίες δεκαπέντε ετών. Μαζί του η Δήμητρα Παπίου και ο κιθαριστής Παναγιώτης Μάργαρης.

Ο αγαπημένος όλων των ηλικιών Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους μεγαλύτερους και καθιερωμένους Ελληνες τραγουδοποιούς, θα παρουσιάσει μια μοναδική μουσική παράσταση «εφ’ όλης της ύλης», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια. Μία παράσταση γεμάτη από μελωδίες, νοσταλγικά συναισθήματα αλλά και εντυπωσιακές βιντεοπροβολές. Μοιρασμένο σε δύο μέρη, το πρόγραμμα της βραδιάς θα ξεκινήσει με τον Μαχαιρίτσα να «ξανασυστήνει» με το δικό του μοναδικό στιλ επιλεγμένα τραγούδια που συνδέθηκαν με σπουδαίους καλλιτέχνες με τους οποίους συμπορεύτηκε για μεγάλα διαστήματα. Ανάμεσά τους, «Τα βεγγαλικά σου μάτια» του Γιώργου Νταλάρα (με τον οποίο πρωτοσυνεργάστηκε ως «Τερμίτης» το 1984 στην ερμηνεία των τραγουδιών «Σκόνη» και «Αρκούδες» από τον δίσκο «Αμαρτωλή Μαρία»), το «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» και τη «Σύμβαση» του Διονύση Τσακνή με τον οποίο αποτέλεσαν για χρόνια ένα αχώριστο συναυλιακό δίδυμο, τον «Φύλακα Αγγελο» του Γιάννη Κότσιρα ή τον «Αμλετ της Σελήνης» του Χρήστου Θηβαίου.

Στο ίδιο «συνεργατικό» πνεύμα θα κινηθεί και το δεύτερο μέρος της συναυλίας, όπου στο πλαίσιο μιας μουσικής αναδρομής στην προσωπική του δισκογραφία θα ερμηνεύσει με τη συνοδεία του κιθαριστή Παναγιώτη Μάργαρη μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια του, αρκετά από τα οποία τραγούδησε παρέα με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Ορισμένα από αυτά; Το «Διδυμότειχο Blues» (το περίφημο κομμάτι από τον ομώνυμο δίσκο του 1991, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα), ο «Μικρός Τιτανικός» (από τον «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» του ’93), το «Πόσο σε θέλω» (με τον Διονύση Τσακνή από τον «Η νύχτα θα το πει»), «Νότος» (με τον Μπάμπη Στόκα από τους Πυξ Λαξ, στον «Παυσίλυπον» του 1997), «Και τι ζητάω» (με τον Διονύση Σαββόπουλο, από τον «Ετσι δραπετεύω απ’ τις παρέες» του ’99), «Ελα ψυχούλα μου» («Το διάλειμμα κρατάει δυο ζωές», 2001) ή το «Έτσι κι αλλιώς» (με τα Κίτρινα Ποδήλατα στις «Αλκυονίδες Μέρες» του 2005).

Πρόκειται για τραγούδια αντιπροσωπευτικά της πλούσιας προσωπικής του εργογραφίας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (με το δίσκο «Ο Μαγαπάς κι η Σαγαπώ», έναν χρόνο αφότου έκλεισε ο κύκλος του συγκροτήματος «Τερμίτες») για να καταλήξει στο διπλό cd του 2012 «Οι Αγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο» όπου έμπλεκε τη φωνή του με φωνές αγαπημένων του Ευρωπαίων συναδέλφων (Adamo, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Maria Pilar Piluca, Quatuor Stevens, Josep Tero κ.ά.) αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών (όπως οι Χάρις Αλεξίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χάρης Κατσιμίχας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη κ.ά.) σε νέες συνθέσεις και παλαιότερα κομμάτια του, κάνοντας έτσι ένα παλιό όνειρό του πραγματικότητα: να «συνυπάρχει» δηλαδή επί σκηνής με μερικούς από τους προαναφερόμενους καλλιτέχνες που θα είναι «παρόντες» μέσα από την οθόνη προβολής video.

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ, πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...