Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Η αφωνία άναψε… κόκκινο στην Αλέξια

Η τραγουδίστρια ακύρωσε τη συναυλία της στην Ελλάδα εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στις φωνητικές της χορδές.

Περίμενε πώς και πώς τη στιγμή που θα τραγουδούσε ξανά για τους Ελληνες, αλλά η φωνή της την… πρόδωσε! Η αγαπημένη Αλέξια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές, το οποίο την ανάγκασε να ακυρώσει «επ’ αόριστον» την προγραμματισμένη συναυλία της σε γνωστό μουσικό κλαμπ στην Αθήνα. Γεγονός που γέμισε θλίψη την ίδια αλλά και τους φανατικούς θαυμαστές της στη χώρα μας – και όχι μόνο.

Οταν μια εξαιρετική φωνή σαν κι αυτή που διαθέτει Αλέξια αναγκάζεται να… σιγήσει (και μάλιστα, ύστερα από ρητή εντολή των γιατρών της τραγουδίστριας, που της συνέστησαν «πλήρη αφωνία μέχρι… νεότερης διάγνωσης») τότε μόνο… ανήσυχες σκέψεις μπορούν να έρθουν στο μυαλό μας!

Η αλήθεια είναι πως η «ανησυχία» για την υγεία της Κύπριας τραγουδίστριας εξαπλώνεται σιγά-σιγά και εκτός Ελλάδας και Κύπρου, αφού η μουσική και τα τραγούδια της τα τελευταία χρόνια έχουν  πολλούς θαυμαστές στην Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου. «Τι τρέχει με τη λατρεμένη μας Αλέξια;», «Τι έπαθε η φωνή της;», «Είναι καλά το… Αλεξούδι μας;», «Πότε θα επιστρέψει στο τραγούδι;». Αυτές είναι οι κραυγές αγωνίας των φανατικών φίλων της στο Διαδίκτυο που πληροφορήθηκαν ότι ακύρωσε τη μοναδική συναυλία που είχε προγραμματίσει για τις 28 Μαρτίου σε γνωστό μουσικό στέκι της Αθήνας. «Ματαιώνεται η προγραμματισμένη εμφάνιση της Αλέξιας λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που εμφανίστηκε στις φωνητικές χορδές της καλλιτέχνιδος, το οποίο την υποχρεώνει σε αφωνία και προκειμένου να το αντιμετωπίσει, χρήζει ειδικής θεραπείας με άγνωστο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ανακοίνωση του κλαμπ.

Γρήγορα όμως ήρθε και η ανακοίνωση της ίδιας της τραγουδίστριας, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook: «Ο λόγος είναι ένα ατύχημα που είχα στις φωνητικές μου χορδές… Μετά από εξέταση ειδικών ΩΡΛ, οι οποίοι μου επέβαλαν πλήρη αφωνία, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ακυρώσω την εμφάνισή μου επ’ αόριστον, παρ’ όλο που δεν έχω ακυρώσει ποτέ καμία μου εμφάνιση σε όλη μου την καριέρα. Το σημαντικότερο όμως για μένα αυτή τη στιγμή είναι να κάνω το παν ώστε να θεραπευτεί η φωνή μου, έτσι ώστε να συνεχίσω να μοιράζομαι μαζί σας μουσικές μέσω της φωνής μου. Περίμενα με χαρά να τραγουδήσω για το ελλαδικό κοινό μετά από χρόνια. Μου έχει λείψει να τραγουδήσω για σας! Θα σας κρατώ ενήμερους σχετικά με την πρόοδο της ίασής μου. Σας στέλνω αγάπη και σας ευχαριστώ για την κατανόηση. Καλή αντάμωση. Σας ευχαριστώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στην ανακοίνωσή της, το πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές παρουσιάστηκε στις αρχές του 2012 και έγινε πιο έντονο τους τελευταίους μήνες, ύστερα από τις απανωτές εμφανίσεις της στο εξωτερικό αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Αυτό είχε αποτέλεσμα να κουραστούν οι φωνητικές χορδές της πιο πολύ. Ομως όπως τονίζει η τραγουδίστρια, ξεπέρναγε προσωρινά το πρόβλημα επειδή πάντα προθερμαίνει τη φωνή της με ειδικές φωνητικές ασκήσεις. Η φωνή της αντιμετώπισε μεγαλύτερο πρόβλημα στα τέλη του περασμένου χρόνου, γεγονός που η ίδια το απέδωσε σε κρυολόγημα το οποίο είχε εκείνο το διάστημα.

Ομως το πρόβλημα εντάθηκε τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις ζωντανές εμφανίσεις της. Να προσθέσουμε ότι οι τελευταίες φορές που η Αλέξια εμφανίστηκε στη χώρα μας ήταν στο Ηρώδειο μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε μια συναυλία για τους πυρόπληκτους και πέρσι στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής ως guest στην συναυλία της Madeleine Peyroux.

Εμφανίσεις σε «ψαγμένα» στέκια της Πόλης των Αγγέλων

Η Αλέξια (Βασιλείου) τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Αντζελες και, όπως υποστηρίζει η ίδια, ασχολείται με την «ποιοτική πλευρά» της πόλης στην οποία βρίσκεται η μεγαλύτερη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία του κόσμου. Απόδειξη ότι όλες οι εμφανίσεις της εκεί γίνονται κυρίως σε «ψαγμένα» μουσικά στέκια, στα οποία -κατά διαστήματα- εμφανίζεται ζωντανά τραγουδώντας τζαζ κομμάτια με τον εκπληκτικό Τζεφ Γκόλντμπλουμ να τη συνοδεύει στο πιάνο. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η πρωταγωνίστρια σε δύο φιλμ νουάρ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ησαΐα, ενώ το 2011 τραγούδησε με τον Στίβι Γουόντερ και την Τσάκα Καν σε μια συναυλία αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη. Τον περασμένο Δεκέμβριο εμφανίστηκε στο Κέντρο Τεχνών BOZAR, στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα «εννοιολογικό» (conceptual), καθώς και στην τελετή λήξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τον Νοέμβριο ολοκλήρωσε δύο jazz δίσκους στο Λος Aντζελες: Το «Birds have to fly» σε μουσική του Peter Massink και σε στίχους και ερμηνεία δική της (ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί διαδικτυακά σε λίγες μέρες). Ο δεύτερος δίσκος της περιλαμβάνει δεκαεννιά κλασικά jazz τραγούδια και τη συνοδεύει στο πιάνο ο 90χρονος πιανίστας της Ella Fitzgerald, της Doris Day, της Anita O’ Day και του Sammy Davis Jr., ο Paul Smith. Η Αλέξια σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της δήλωσε πως αυτή την περίοδο της δίνει μεγάλη χαρά το να τραγουδάει ζωντανά («είτε σε μια ταβέρνα είτε στον δρόμο είτε στο “Μποζάρ”, για μένα είναι εξίσου σπουδαίο»), πράγμα που σημαίνει ότι η αναγκαστική αποχή της από το τραγούδι την έχει στενοχωρήσει πολύ!

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

         

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...