Ο Κούγιας κέρδισε την πιο μεγάλη δίκη

Με απόφαση του Αρείου Πάγου απέφυγε τη διαγραφή από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Απέφυγε τη διαγραφή από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Με την απόφαση που έλαβε χθες το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στο οποίο είχε προσφύγει θα συνεχίσει να είναι μέλος του μεγαλύτερου δικηγορικού σωματείου της χώρας.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Κουτρουμάνο, είχε ως εισηγητή τον αντιεισαγγελέα κ. Σακκά και μέλη τρεις δικηγόρους των Αθηνών, δεν ακολούθησε το σκεπτικό της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα να μην προβεί στην οριστική διαγραφή του Αλέξη Κούγια από τα μητρώα του ΔΣΑ, αλλά να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οπως ανέφερε χθες σε δημοσίευμά της η «Espresso», κατά του κ. Κούγια είχε εκδοθεί στις αρχές Μαΐου του 2008 απόφαση οριστικής διαγραφής του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, η οποία είχε διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Αρειο Πάγο, όπου εκκρεμούσε από τις 30 Μαΐου του ίδιου έτους. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε προχωρήσει στη διαγραφή του δικηγόρου Αθηνών με την κατηγορία της «διαχρονικής προσβολής του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος» από τον γνωστό ποινικολόγο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ σημείωνε ότι παρ’ ότι ο κ. Κούγιας έχει «τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση, συνεχίζει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο».

Οι σε βάρος πειθαρχικές διαδικασίες αφορούσαν τον διαπληκτισμό του με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο και την κινηματογραφική είσοδό του στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, πηδώντας τη μάντρα. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας είχε προσφύγει κατά της απόφασης διαγραφής του στο Ανώτατο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου, το οποίο απεφάνθη υπέρ του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ