Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Περιήγηση στο μαγευτικό Βουνό των Κενταύρων

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Πηλίου και δοκιμάστε τοπικές συνταγές.

Πάνω στον Παγασητικό κόλπο, το Πήλιο αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο όμορφους και ευλογημένους από τη φύση ελληνικούς τόπους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, εφόσον κατά τη μυθολογία το είχαν επιλέξει οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου για τη θερινή τους κατοικία.

Παντρεύει υπέροχα και μοναδικά βουνό και θάλασσα, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές στον επισκέπτη όλο τον χρόνο. Η αίσθηση που αποκομίζετε είναι γαλήνης και θαυμασμού για τον φυσικό του πλούτο και την αβίαστη ομορφιά του.

Πέτρινα, γραφικά χωριά που ξεπετιούνται μέσα από ένα σκηνικό με οξιές, βελανιδιές, αγριοκαστανιές, πεύκα και πλατάνια. Σε χαμηλότερο υψόμετρο συναντάς καλλιέργειες από μηλιές και χρυσοπράσινες ελιές. Ενα τοπίο που γίνεται πολύ ενδιαφέρον με την ανθρώπινη παρέμβαση, η οποία έχει σεβαστεί απόλυτα τη φύση, χρησιμοποιώντας πέτρα και ξύλο κυρίως στα κτίσματά της και διατηρώντας την τοπική αρχιτεκτονική επιτυγχάνοντας μια γήινη ομοιομορφία. Με τον ερχομό της άνοιξης και με ευκαιρία τα δύο τριήμερα του Μαρτίου, επισκεφτείτε το και χαθείτε στα μαγευτικά του, πολυποίκιλα τοπία πάνω στην αλλαγή των εποχών. Περπατήστε στα καλντερίμια του, θαυμάστε την ξεχωριστή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική των αρχοντικών, των εκκλησιών και των παραδοσιακών σπιτιών, που παίρνουν χρώμα από τις  ολοζώντανες μπουκαμβίλιες που κρέμονται από τα μπαλκόνια τους, τις κατακόκκινες τριανταφυλλιές, τα αμέτρητα πολύχρωμα παρτέρια σε κάθε αυλή, τα νυχτολούλουδα, τις νεραντζιές, τις πορτοκαλιές και τις λεμονιές.

Μπορείτε να  επιλέξετε από διαφόρων ειδών καταλύματα, από παραδοσιακούς family run ξενώνες μέχρι μοντέρνα boutique hotels, όπως το «Δεσποτικό» στη γραφική  Πορταριά, 12 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Πρόκειται για επιβλητική πηλιορείτικη κατασκευή, πλήρως ανακαινισμένη και εκμοντερνισμένη, χωρίς όμως να χάνει το παραδοσιακό της στοιχείο. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και προσφέρει μοναδικά διακοσμημένα και πολυτελή δωμάτια, ορισμένα με τζάκι και θέα στο Πήλιο ή τον Παγασητικό κόλπο. Παραδοσιακό πρωινό σε μπουφέ σερβίρεται κάθε πρωί, περιλαμβάνοντας τοπικές σπιτικές πίτες και χειροποίητα γλυκά. Δύο βήματα από το ξενοδοχείο βρίσκεται και ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια, ο «Γευσικράτορας», με ραφιναρισμένη τοπική κουζίνα και μεγάλη λίστα κρασιών (www.despotiko.gr). Το σχετικά απομονωμένο «12 Months Luxury Resort», στην Τσαγκαράδα, το ανακάλυψα τυχαία, καθώς είχα ανέβει στο βουνό για πεζοπορία και έμεινα έκπληκτη από τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο του και το μοντέρνο του στιλ, που δένει υπέροχα με την άγρια φύση που το περιβάλλει. Δεκατέσσερα πολυτελή νεόκτιστα διαμερίσματα μέσα στο δάσος, ιδανικό location για trekking, jogging, ιππασία και ό,τι άλλη δραστηριότητα αναψυχής στην ύπαιθρο μπορεί να βάλει ο νους σας, αλλά και μέσα στο ξενοδοχείο παρέχονται εγκαταστάσεις, όπως γήπεδο τένις, τραπέζια πινγκ πονγκ και μπιλιάρδου. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περιποιήσεις στο σπα, το οποίο διαθέτει σάουνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο και μεγάλη εξωτερική πισίνα. Στο «Clair de Lune», το εστιατόριο του ξενοδοχείου, μπορείτε να δοκιμάστε παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζονται με τοπικά προϊόντα ή απλώς να το επισκεφτείτε, ακόμα και εάν δεν είσαστε ένοικός του, για τον εκπληκτικό μπουφέ που στρώνεται κάθε πρωί προσφέροντας ένα από τα ωραιότερα πρωινά του χωριού. Το «Archontiko Repana», στη Μακρυνίτσα, είναι τυπικός παραδοσιακός, οικογενειακός ξενώνας με ευρύχωρα παραδοσιακά δωμάτια και εκπληκτική θέα σε πολύ καλές τιμές. Προτιμήστε το για το σπιτικό πρωινό που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σας, τον πολύ ωραίο ελληνικό καφέ και, τέλος, για τις πίτες-αριστούργημα της ιδιοκτήτριας, που καθώς τις γεύεστε σας αναλύει και τον αστρολογικό σας χάρτη (www.archontikorepana.gr).

Το μενού της γεύσης

«The Lost Unicorn»  Στην πανέμορφη πλατεία της Αγίας Παρασκευής στην Τσαγκαράδα πλάι στο πανάρχαιο πλατάνι, μπορείτε να φάτε στο ειδυλλιακό μπαλκόνι του χαμένου μονόκερου. Πιάτα λιτά αλλά δημιουργικά και πολύ ενδιαφέροντα, όπως χοιρινό ψαρονέφρι με σύκα και κάστανα με σάλτσα μπίρας και μελιού, πατέ καπνιστού σολομού, αρνάκι με δεντρολίβανο και σκόρδο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.lostunicornhotel.com για να ρίξετε μια ματιά και στο ξενοδοχείο του – ή όπως οι ιδιοκτήτες το αποκαλούν «Φιλοδοχείο». Πρόκειται για ένα αριστοκρατικό νεοκλασικό αρχοντικό του 1890 με μοναδική σοφιστικέ διακόσμηση από αντίκες φερμένες από όλον τον κόσμο, μία χαρακτηριστική πράσινη βιβλιοθήκη, ένα βικτοριανό τζάκι και, τέλος, ένα μεγάλο πιάνο με ουρά. Αντικείμενα που συνθέτουν ένα  contemporary, ζεστό περιβάλλον που ταιριάζει απόλυτα με τη ζεστή και απαράμιλλη φιλοξενία που θα έχετε. (Τσαγκαράδα, τηλ.: 24260-49930).

«Aleka’s House», Τσαγκαράδα. Παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, με υπέροχο κήπο γεμάτο με τριανταφυλλιές και πιάτα αμιγώς ελληνικά, όπως σπετσοφάι, μοσχαράκι κοκκινιστό, στιφάδο, πεντανόστιμες σαλάτες και δικό τους ρακί.

«Μανώλας», Αγία Κυριακή, Τρίκερι, τηλ.: 24230-91311. Ο «Μανώλας», οικογενειακή ταβέρνα πάνω στη θάλασσα, αγναντεύει το πραγματικά γραφικό ψαρολίμανο της Αγίας Κυριακής. Εκεί θα βρείτε φρέσκο ψάρι και εκπληκτικές καραβίδες, ενώ φημίζεται  για την κακαβιά του και την καραβιδομακαροναδα του.

«Κατερίνα», πλατεία Λαύκου, τηλ.: 24230-65078. Στην πετρόχτιστη πλατεία του Λαύκου με τα πελώρια πλατάνια θα βρείτε μάλλον από τα καλύτερα λαδερά και μαγειρευτά που έχετε φάει ποτέ. Η ρεβυθάδα μπορεί να ήταν και η νοστιμότερη που έχω δοκιμάσει ποτέ, καθώς και οι μελιτζάνες αλλά και οι σπιτικές πίτες της Κατερίνας. Ενδείκνυται για μεγάλες παρέες και τεμπέλικες Κυριακές με τους ντόπιους στην πλατεία του χωριού.

«Γευσικράτορας», Πορταριά, τηλ.: 24280-99919. Περιποιημένο περιβάλλον με ένα μεγάλο τζάκι να δεσπόζει στη μέση της σάλας, καλές ετικέτες κρασιών και τοπικά πιάτα με ένα contemporary twist.

«Η ταβέρνα της Αρετής», Κατηγιώργης, τηλ.: 24230-71440. Η ταβέρνα-φαινόμενο! Πάνω στη θάλασσα σου σερβίρει απίθανες σαλάτες, τοπικά ορεκτικά και από τις καλύτερες αστακομακαρονάδες και κριθαρότα σε πραγματικά χαμηλές τιμές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...