Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Ο άγριος αδερφός του Ομπάμα με τις 12 γυναίκες!

Ποιoς είναι ο 55χρονος που οι φήμες τον θέλουν να κακοποιεί τις συζύγους του και δεν κατάφερε να εκλεγεί κυβερνήτης σε επαρχία της Κένυας.

Κατηγορείται για βιαιοπραγίες σε βάρος των δώδεκα συζύγων του, αλλά και για αποπλάνηση ανήλικης, την οποία τελικά παντρεύτηκε… Ο ετεροθαλής αδερφός και κουμπάρος του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ονειρευόταν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να βγάλει εκτός εκλογικής μάχης τον Ομπάμα. Ομως ο Αμπόνγκο Μαλίκ Ομπάμα, που έχει επίσης πολιτικές φιλοδοξίες σαν τον Αμερικανό αδερφό του, έθεσε υποψηφιότητα στην Κένυα, μια χώρα όπου ο σεβασμός απέναντι στις γυναίκες είναι «ψιλά» γράμματα, ποντάροντας στη νίκη.

Παρά τη χαλαρότητα σε τέτοια θέματα, το όνειρό του δεν ευοδώθηκε εξαιτίας «νοθείας», όπως καταγγέλλει, αλλά και εκστρατείας «λάσπης» μέσω του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Ο 55χρονος ψηλός, γεροδεμένος άνδρας ήθελε να προσδώσει τον πιο επίσημο χαρακτήρα στον έλεγχο που ασκεί εδώ και χρόνια στην επαρχία Σιάγια, που αριθμεί 800.000 κατοίκους και είναι η γενέτειρα του πατέρα του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μαλίκ είναι το πρώτο παιδί του Μπαράκ Ομπάμα του πρεσβύτερου και γεννήθηκε τρία χρόνια πριν από τον Αμερικανό πρόεδρο, από διαφορετική μητέρα. Αυτή τη συγγένεια την έχει κάνει σημαία όχι μόνο του πολιτικού του εγχειρήματος αλλά και της προώθησης του ιδρύματος «Barack H Obama Rest and Relaxation Center», έναν περίεργο συνδυασμό ιδρύματος και… spa, με εστιατόρια και άλλες ανέσεις, που στόχο έχει να προσελκύει τους τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή για να ανακαλύψουν την καταγωγή του Αμερικανού προέδρου.

Επίσης ο Μαλίκ, που είναι πιστός μουσουλμάνος, έχει φροντίσει να ανεγερθούν στην περιοχή μια σειρά από τεμένη, τα οποία αποτελούν στην ουσία διαφήμιση του ονόματός του. Σε ένα από αυτά γνώρισε και μια από τις δύο γυναίκες που τον καταγγέλλουν για βίαιη συμπεριφορά, την εικοσάχρονη σήμερα Σίλα, την οποία άρχισε να πολιορκεί ενώ ήταν μόλις 17 ετών, ηλικία κατά την οποία στην Κένυα η γυναίκα θεωρείται ανήλικη. Τώρα η γυναίκα, που έχει φέρει στον κόσμο και την κόρη του, τη Χαφίφα (είναι 18 μηνών), εξηγεί ότι στην αρχή με χρήματα και πολύ γλυκιά συμπεριφορά την έριξε στα δίχτυα του, αλλά μετά έγινε βίαιος. Την παντρεύτηκε παράνομα και την έβαλε να ζει με τρεις ακόμα από τις γυναίκες του στο ίδρυμα. Τελικά όμως η Σίλα, που είναι τριάντα πέντε χρόνια μικρότερή του, κατέφυγε στο φτωχικό σπίτι της μητέρας της, μια καλύβα από λάσπη, επειδή δεν άντεχε άλλο τη συμπεριφορά του, όπως δήλωσε στην «Daily Mail».

Η Σίλα όμως δεν είναι η μόνη γυναίκα που φαίνεται να πέρασε δύσκολα στα χέρια του ετεροθαλούς αδερφού του Μπαράκ Ομπάμα. Η 33χρονη σήμερα Χάφσα Αμπουάντα όταν ήταν έφηβη παντρεύτηκε και αυτή τον Μάλικ, αλλά το έσκασε το 2008 μετά από πέντε χρόνια γάμου επειδή τη χτυπούσε. Επειδή το Ισλάμ επιτρέπει μόνο τέσσερις συζύγους, τόσο οι πρώην γυναίκες του Μάλικ όσο και οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι από ένα σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται επίτηδες κακός προκειμένου να τις αναγκάζει να φεύγουν και να έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τη διάθεσή του για ποικιλία…

Πάντως, ο Μαλίκ διαθέτει -κατά κοινή ομολογία- και μία αρετή: την οικονομία! Αν και η περιουσία του είναι αστρονομική για τα δεδομένα της Κένυας, στους εργαζομένους στο ίδρυμά του δίνει λιγότερο από 6 ευρώ την εβδομάδα, και μάλιστα χωρίς να τους εξασφαλίζει σίτιση στη δουλειά.

Ασωτος υιός από μικρός και με επιχείρηση στις ΗΠΑ

Ο Μάλικ κληρονόμησε από τον πατέρα του την τάση στην ασωτία. Στα νεανικά του χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών και έπινε πολύ. Ωστόσο τα έκοψε όλα όταν ο πιο μικρής ηλικίας ετεροθαλής αδερφός του, ο Ντέιβιντ, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1987 σε μια κοινή τους έξοδο στην Κένυα.

Σε επίπεδο σπουδών, διαθέτει πτυχίο λογιστικής από το Ναϊρόμπι, ενώ μελέτησε και το Κοράνι σε μουσουλμανική σχολή. Τη δεκαετία του ’80 μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, όπου άνοιξε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, το οποίο διατηρεί ακόμα, γι’ αυτό και ταξιδεύει συχνά στις ΗΠΑ. Βασική του ασχολία ωστόσο πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν η συγκέντρωση χρηματικών πόρων για το «φιλανθρωπικό έργο» του ιδρύματος του οποίου ηγείται. Αυτά τα χρήματα όμως δεν ξέρει κανείς πού πηγαίνουν – μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα και στις ΗΠΑ γιατί δεν φαίνεται να έχουν φορολογηθεί.

Πάντως, στο βιβλίο του με τίτλο «Dreams From My Father» ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει υπερήφανος για τον ετεροθαλή αδερφό του και αυτός ήταν ο λόγος που του ζήτησε να τον παντρέψει με τη Μισέλ το 1992. Παραδέχεται όμως ότι εκνευρίστηκε μαζί του όταν ενοχλήθηκε επειδή το δώρο που του πήρε δεν ήταν το στερεοφωνικό της προτίμησής του!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...