Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ενα θησαυρό είχε ο αρχαιοκάπηλος!

Αγνωστο νεολιθικό οικισμό είχε ανακαλύψει ο 53χρονος λογιστής που συνελήφθη χθες στον Φλοίσβο.

Eναν άγνωστο στους αρχαιολόγους νεολιθικό οικισμό και τάφους της ίδιας εποχής φαίνεται πως είχε ανακαλύψει στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας ο 53χρονος αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη έπειτα από μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας στη μαρίνα του Φλοίσβου το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία του φωτογραφικού φακού της «Espresso»!45j96k98

Hδη κλιμάκιο ειδικευμένων αρχαιολόγων έχει μεταβεί στην περιοχή μαζί με ειδικευμένους αστυνομικούς του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τη λαθρανασκαφή η οποία -λόγω των ευρημάτων- θεωρείται μεγάλης ιστορικής αξίας από τους ειδικούς. Οπως είπε στην «Espresso» αρχαιολόγος, «στην περίπτωση που βρούμε την περιοχή όπου έγινε η λαθρανασκαφή από τους αρχαιοκαπήλους, τότε τα ευρήματα αλλά και η γνώση μας για την ανθρώπινη παρουσία και εξέλιξη στην περιοχή θα αποκτήσει άλλο νόημα και ιστορική αξία!»

Σπείρα

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας που πήραν μέρος στη μεγάλη επιχείρηση είναι πεπεισμένοι πως πίσω από τον λογιστή κρύβονται κι άλλα άτομα, τα οποία συμμετείχαν στη λαθρανασκαφή. Ο 53χρονος λογιστής είχε στην κατοχή του πάνω από 1.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων νομίσματα, εργαλεία, ακόμα και όπλα, σπάνια και μοναδικά στο είδος τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομως δεν αποκαλύπτει το παραμικρό τόσο για την ταυτότητα των συνεργών του όσο και για το σημείο όπου βρήκαν τα πολύτιμα αντικείμενα!

Ο Γ. Τσούκαλης

Η υπόθεση, που θεωρείται από τις πιο σοβαρές της τελευταίας δεκαετίας, αποκαλύφθηκε χάρη σε πληροφορίες που δέχτηκε πριν από περίπου δύο μήνες ο γνωστός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας. Ενας αστυνομικός εμφανίστηκε ως αγοραστής στον 53χρονο λογιστή και έκλεισαν συμφωνία για την πώληση των αρχαίων στο ποσό των 600.000 ευρώ. Οταν όμως συναντήθηκαν στη μαρίνα του Φλοίσβου, ο αρχαιοκάπηλος συνελήφθη και τα μεγάλης αξίας αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Μοναδικά και σπάνια τα αντικείμενα που βρέθηκαν

Στην κατοχή του 53χρονου αρχαιοκαπήλου βρέθηκαν έξι λίθινα τριβεία, δεκατρείς τριπτήρες, ένα οστέινο εργαλείο Νεολιθικής περιόδου, τέσσερις οστέινοι αστράγαλοι μεγάλου μεγέθους, 189 πήλινες βολίδες, δεκαοκτώ κωνικές και πυραμιδοειδείς μολύβδινες αγνύθες, έξι μεταλλικές αιχμές βελών, είκοσι τέσσερα μεταλλικά δαχτυλίδια, δεκαοκτώ μεταλλικά τμήματα πόρπης, δύο μολύβδινα σταθμεία, τρία χάλκινα περίαπτα, ένας χάλκινος διπλός πέλεκυς, ένας μικρότερος απλός, μία χάλκινη σμίλη, τρία κάτοπτρα, δύο χάλκινα περικάρπια, ένα χάλκινο περιλαίμιο, δύο τμήματα μεταλλικού ζυγού, είκοσι επτά πήλινα σφονδύλια Νεολιθικής περιόδου, είκοσι τέσσερα εξαρτήματα μεταλλικών αντικειμένων, τρία χάλκινα ειδώλια και δεκαοκτώ ειδώλια Νεολιθικής εποχής.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...