Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Μουσικές επιλογές από τον παράδεισο

Την τελευταία της πνοή άφησε η κορυφαία ραδιοφωνική παραγωγός Εφη Μεταλληνού.

Ετσι ξαφνικά ενώ κοιμόταν «έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Εφη Μεταλληνού, που συνέδεσε τη φωνή της με το Β’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Οι εξαιρετικές μουσικές της επιλογές έχουν σταματήσει εδώ και μέρες να μας κρατούν συντροφιά και η φωνή της «σίγησε» γιατί η Εφη δεν άντεξε, όπως φάνηκε, την απώλεια του συζύγου της Τάσου Μεταλληνού, ενός από τους κορυφαίους ηχολήπτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που προδόθηκε από την καρδιά του μόλις πριν από τρεις εβδομάδες. Πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι η υγεία της δημοσιογράφου επιβαρύνθηκε μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, αφού εκτός από την Εφη και τον σύζυγό της, στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση εργαζόταν και η κόρη τους. Μη βιαστούν να πουν κάποιοι πως η Εφη «έφυγε» από τη θλίψη της για το μαύρο στην ΕΡΤ, το δεύτερο σπίτι της. Το μαύρο το ‘χε νιώσει στην ψυχή της με την αναχώρηση του Τάσου. Στην περίπτωσή τους ίσχυε αυτό που λέγεται, πως αρκετά ζευγάρια έπειτα από χρόνια συμβίωσης αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους. Και μιλάμε για ένα ζευγάρι ώριμων ανθρώπων που ήταν μαζί από τα νεανικά του χρόνια. «Ερωτευμένοι μέχρι το τέλος» γράφει η «Lifo» για τη σχέση της Εφης με τον Τάσο, ενώ ο συντάκτης του κειμένου Μπόσκο περιγράφει: «Μου τηλεφωνούν μουσικοί και συνθέτες σοκαρισμένοι από την είδηση. Η Λένα Πλάτωνος θυμάται πως στην εκπομπή της Εφης Μεταλληνού το 1984 παρουσίασε για πρώτη φορά στον αέρα τις “Μάσκες Ηλίου” με σχόλιά της ανάμεσα από τα κομμάτια. Ο Βασίλης Γισδάκης ακόμη δεν ξεχνάει πως η Εφη με τον Τάσο τον ανακάλυψαν το 1989 να τραγουδάει στην Κέρκυρα και τον πήγαν στον Μάνο Χατζιδάκι να τον ακούσει».

Το δικό του αντίο είπε ο Κώστας Αρβανίτης, ανακαλώντας απ’ τη μνήμη του στιγμές της Εφης στο Ραδιομέγαρο. «Δεν θα καταφέρω ποτέ, λοιπόν, να πω στην Εφη Μεταλληνού πόσο την αγάπησα. Δεν θα μπορέσω ποτέ να της πω αυτό το μεγάλο “ευχαριστώ” που με υποδέχτηκε τότε στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Για το πρώτο μου καφέ στο μπαράκι του Ραδιομεγάρου με τους άλλους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Για το τσιγάρο και την κριτική στο μικρό καμαράκι με τους δίσκους και τα βιβλία… στον τρίτο όροφο. Η είδηση ήταν σκληρή, πιο σκληρή και από το μαύρο που έπεσε στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς δέκτες. Η καλύτερη μουσική παραγωγός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πήγε στην αγκαλιά του καλύτερου ηχολήπτη της ΕΡΤ».

Το σοκ του Σταμάτη Κραουνάκη

Σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης και ο Σταμάτης Κραουνάκης. «Με πήρε η Αρχοντούλα Πέτρου από το ραδιόφωνο να μου πει πως “πέθανε η Εφη Μεταλληνού”, ένα κορίτσι μας που έβαζε τραγούδια μας στα ραδιόφωνα, ένα από τα λατρεμένα παιδιά της Μιχαλίτση, η Εφη, με το χαμόγελό της στα πρώτα μου βήματα, τότε που φορτωνόμουν τους δίσκους από τις εταιρείες να τους πάω ο ίδιος στις φίλες μου επάνω στην ΕΡΤ». Η σπουδαία ραδιοφωνική παραγωγός θα κηδευτεί σήμερα στις 15.30 στο Β’ Νεκροταφείο του Αγίου Ισιδώρου.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...