Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

New entries με φόντο την Εβδομάδα Μόδας στην πιο ερωτική ευρωπαϊκή πόλη

Τα νέα ξενοδοχεία, bistrots, cafés και εστιατόρια που κλέβουν την παράσταση στο Παρίσι.

Αρωμα Παρισιού πλανάται στον αέρα μετά από μία συγκλονιστική Εβδομάδα Μόδας που μόλις έλαβε τέλος στην Πόλη του Φωτός και άλλη μία φορά προσέλκυσε κορυφαίο fashion crowd αλλά και socialites απ’ όλο τον κόσμο. Ολα τα φώτα έπεσαν στο ήδη λαμπερό Παρίσι, που έχει πολλές νέες, ενδιαφέρουσες  αφίξεις να επιδείξει τους τελευταίους μήνες αναφορικά με καινούργια μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ και -όπως πάντα- πληθώρα εκθέσεων τέχνης .

Μη σας φαίνεται σαν όνειρο θερινής νυχτός που θα σας βάλει σε υπέρογκα έξοδα. Το Παρίσι δεν είναι πια η απόμακρη, υπερβολικά ακριβή πρωτεύουσα της Γαλλίας όπως άλλοτε. Υπάρχουν πλέον υπέροχα μικρά ξενοδοχεία που συνεχώς ξεπηδούν στην καρδιά της πόλης, άλλα με αέρα colonial άλλα πάλι μινιμαλιστικά με αρτίστικες πινελιές και πρωτότυπες λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαμονή σας μοναδική εμπειρία, χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.1115g99g86

Εάν δεν ανήκετε στους  fashionistas που ήδη βρίσκονται εκεί, αδράξτε την ευκαιρία και επισκεφτείτε την Πόλη του Φωτός μέσα στον Ιούλιο, ιδιαίτερα το πρώτο δεκαπενθήμερο, και επωφεληθείτε από τον απόηχο του Fashion Week.

Οι νέες αφίξεις είναι πολλά υποσχόμενες και ο έρωτας πλανάται στην ατμόσφαιρα σε υπαίθρια μπαρ, εστιατόρια, αυλές με ένα ποτήρι Rossini στο χέρι και τον Σηκουάνα στα πόδια σας.

Το ξενοδοχείο «Hotel Paradis», μία από τις τελευταίες μου ανακαλύψεις, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό και αποτελεί ακόμα ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Μονμάρτης συνδυάζοντας άψογα ζεστούς, σύγχρονους εσωτερικούς χώρους με το τέλειο location. Βρίσκεται μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Gare du Nord και της διάσημης Opera Garnier. Είναι σε κομβικό σημείο, ιδανικό για διασκέδαση, ψώνια και ατελείωτες επιλογές όσον αφορά θέατρα, μπιστρό και κινηματογράφους. Σε χρόνο dt μπορείτε επίσης να βρεθείτε, χρησιμοποιώντας το μετρό, στην Παναγία των Παρισίων και στην  ιστορική περιοχή Saint-Germain.

Τα δωμάτια διακρίνονται για το φρέσκο, σύγχρονο design τους και φέρουν την υπογραφή της διάσημης Γαλλίδας διακοσμήτριας Dorothee Meilichzon. Υπάρχει μία μόνο σουίτα απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχη θέα προς τον λόφο της Montmartre και τη βασιλική της Sacre Coeur. Δύο λόγοι για να το προτιμήσετε είναι το σπιτικό του πρωινό και οι τιμές, που ξεκινούν από 85 ευρώ το δίκλινο. (41 rue des petites Ecuries,  τηλ.:+33-145230822).

Μόλις πριν λίγους μήνες στην περιοχή Sentier του Παρισιού γεννήθηκε ακόμα ένα  πανέμορφο μικρό ξενοδοχείο, το «Edgar». Πρώην εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας, ευφυέστατα μετατράπηκε σε boutique hotel (13 δωματίων), επιμελημένο από μια ομάδα  καλλιτεχνών με περισσή δημιουργικότητα και μεράκι. Τα δωμάτιά του είναι σχετικά μικρά, πράγμα σύνηθες για το Παρίσι, η ατμόσφαιρά του όμως φιλική, φρέσκια και ανθρώπινη, με πινελιές Art Deco και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο με αυθεντικά ιταλικά παγωτά, ωραία cocktails και δημοφιλές Saturday brunch με θέα στην πλατεία. Εάν το tapas menu του δεν σας είναι αρκετό, δύο βήματα από το ξενοδοχείο θα βρείτε αρκετά αξιόλογα εστιατόρια και μπαρ. Οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ το δίκλινο. (Edgar 31, rue d’ Alexandrie, τηλ.: +33-140410569)22h585ed55g

Οσο τα μικρά χαριτωμένα ξενοδοχεία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια άλλο τόσο έντονη γίνεται και η κίνηση στα γαστρονομικά και entertainment δρώμενα. Σίγουρα οι επιλογές φαγητού στο Παρίσι είναι άφθονες, αφού συχνά μπορεί κανείς να σαστίσει με την πληθώρα bistrots, cafés, restaurants απ’ όπου οι μυρωδιές σε ζαλίζουν ευχάριστα καθώς περιδιαβαίνεις στους δρόμους της πόλης. Ορισμένες ενδιαφέρουσες αφίξεις τον τελευταίο χρόνο είναι οι εξής: Το bistrot «Le terroir parisien», βασισμένο σε ένα concept φρέσκων υλικών που φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα αποκλειστικά από την περιοχή ile de France και συνθέτουν ένα μενού που αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο διακεκριμένος chef Yannick Alleno του βραβευμένου με αστέρια Michelin εστιατορίου «Le Meurice». Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και σερβίρει από πρωινό μέχρι δείπνο. Το σέρβις είναι πολύ φιλικό, οι τιμές πολύ λογικές και τα πιάτα απλά αλλά υπέροχα (20 Rue Saint-Victor).

Αλλο ένα σχετικά καινούργιο μπιστρό που πίσω του κρύβεται ένας γνωστός chef και έχει ταράξει τα νερά στην Πόλη του Φωτός είναι το «Septime», το οποίο κατόρθωσε να μπει στα πενήντα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο – ο εν λόγω chef και ιδιοκτήτης του είναι ο Bertrand Grébaut. Η ιδέα του ήταν απλή: ένα μενού-έκπληξη από πιάτα που αλλάζουν κάθε μέρα, ανάλογα με τι υπάρχει φρέσκο στην αγορά, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τα αρώματα και αποδεικνύοντας τη δυναμική της κουζίνας και τις ικανότητες του σεφ. Στα συν η πολύ δυνατή παρουσία του σομελιέ, που έφτιαξε μια πολύ καλή λίστα κρασιών και η δυνατότητα να πιείτε μικρά οινικά διαμάντια. Τέλος, μία άλλη βραβευμένη με αστέρια Michelin chef, η Anne Sophie Pic, άνοιξε και αυτή το δικό της εστιατόριο, το «La Dame de Pic», δύο βήματα από τον Λούβρο, με πιάτα απλά και νόστιμα γεμάτα συναίσθημα και αναμνήσεις, όπως δήλωσε η ίδια (20 Rue du Louvre).655h85fg987

Το καλοκαιράκι η πόλη είναι ένα όνειρο, με μεγάλες βεράντες, κήπους και roof gardens απ’ όπου απολαμβάνεις μοναδική θέα και παριζιάνικο ambience. Απολαύστε τα ποτά σας σε μία από τις πιο όμορφες βεράντες κατά μήκος του Σηκουάνα που μόλις άνοιξε. Ο λόγος για το «Le Faust». Η επίσημη έναρξή του ως πολυχώρος αφιερωμένο στις τέχνες και τη μουσική αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Εως τότε λειτουργεί για ποτά και brunch. («Le Faust», Pont Alexandre III, Port des Invalides).

 Αλλη μία όμορφη βεράντα απ’ όπου θα απολαύσετε μοναδική θέα στον Σηκουάνα είναι αυτή του καμπαρέ – εστιατορίου – bar «Nuba». Εκεί  μπορείτε να γευτείτε δροσερά κοκτέιλ και να συνεχίσετε με  δείπνο μέσα σε ένα καθαρόαιμο αρτίστικο περιβάλλον με ιδιαίτερη μουσική. («Nuba», 36 Quai d’ Austerlitz).

Τέλος, εάν βρεθείτε στην Πόλη του Φωτός και διψάτε για τέχνη, αυτή τη στιγμή και έως τις 21 Ιουλίου στο Μusee de Luxembourg τρέχει έκθεση αφιερωμένη στον Chagall.

Πριν εγκαταλείψετε το Παρίσι, κάντε μία στάση στο ολοκαίνουργιο Fendi Flagship Store, στο νούμερο 22 της avenue Montaigne. Πρόκειται για ένα υπερ-ντιζαϊνάτο 400 τετραγωνικών χώρο, χάρμα οφθαλμών.

Ρούχα, αξεσουάρ, οι θρυλικές Fendi τσάντες, όλα παρουσιασμένα με τρόπο λες και βρίσκεσαι σε γκαλερί μοντέρνας τέχνης. Ακόμα και εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε αγορές, μία επίσκεψη αξίζει να την κάνετε, θα εντυπωσιαστείτε!

Tips

Εάν σας το επιτρέπουν οι μέρες και μια που διανύουμε καλοκαίρι, στο St Tropez θα νιώσετε σίγουρα πολίτης του κόσμου. Εαν ποτέ βρεθείτε εκεί, περάστε από: 

– «Auberge dela Mole» για μεσημεριανό. 

– «Salama» για ρομαντικό δείπνο πάνω στο λιμάνι με ωραία θέα.

– La tarte tropezienne, ζαχαροπλαστείο όπου θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό τοπικό γλυκό-τάρτα tropezienne, όπως επίσης και macaroons ανάλογα του Laduree.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...