Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

Φορο-καταιγίδα με στόχο μισθωτούς και ιδιοκτήτες

Τα καυτά «ραβασάκια» με τον ΦΑΠ των 2011, 2012 και 2013 στέλνονται στα νοικοκυριά, τα εκκαθαριστικά του εισοδήματος ετοιμάζονται και το χαράτσι επιστρέφει ξανά μεσώ της ΔΕΗ.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εκατομμύρια πολίτες, καθώς φορο-καταιγίδα αναμένεται να τους πλήξει τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού η Εφορία στέλνει καυτά «ραβασάκια» για είσπραξη φόρων από ιδιοκτήτες ακινήτων και από μισθωτούς. Το πλέον οδυνηρό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του 2013 θα κληθούν να καταβάλουν συνολικά πέντε φόρους. Κάθε νοικοκυριό λοιπόν για τους επόμενους μήνες θα πρέπει να θεωρήσει την Εφορία… οικογενειακό μέλος που έχει μόνο έξοδα.

1) Τις επόμενες μέρες θα πάρουν το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει αρχίσει και περίπου 850.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Οσων το εκκαθαριστικό θα είναι πιστωτικό, θα κληθούν για έλεγχο από την Εφορία.

2) Μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά με τον ΦΑΠ του 2011. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011.

3) Παράλληλα θα φτάσουν και τα εκκαθαριστικά με τον ΦΑΠ 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

4) Παράλληλα η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με τους φόρους που καταβλήθηκαν πέρσι. Ηδη πολλοί καταναλωτές έχουν λάβει την ειδοποίηση με το χαράτσι, το οποίο μάλλον θα νομιμοποιηθεί.

5)  Το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Και καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της αποστολής εκκαθαριστικών από τις εφορίες, να σημειώσουμε ότι μία στις δέκα φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά είναι «ύποπτες» ως ανακριβείς. Αν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών προκύψει ότι ο φορολογούμενος υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση, τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμα, προσαυξήσεις και πρόσθετο φόρο.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...