Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Κόλπο με τον Ριζάι

Πώς η αδίστακτη συμμορία του Κόλα σχεδίαζε την απελευθέρωση του διαβόητου κακοποιού.

Στόχος της κινηματογραφικής ομαδικής απόδρασης του Μάριον Κόλα και των υπόλοιπων Αλβανών βαρυποινιτών από τις φυλακές Τρικάλων τη νύχτα της 22ας Μαρτίου δεν ήταν μόνο να «πετάξουν» οι ίδιοι προς την ελευθερία, αλλά και να οργανώσουν την απελευθέρωση του συμπατριώτη τους Αλκέτ Ριζάι. Μάλιστα, ο ίδιος τούς είχε δείξει πώς θα το έκαναν!

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η απόπειρα απόδρασης του Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα ήταν ένα «σύνθημα» για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε οι ομοεθνείς του να οργανώσουν την απόδρασή του! Η βόμβα-«μαϊμού» με την οποία κράτησε ομήρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τούς έδειχνε να χτυπήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας με εκρηκτικά, που προφανώς ο Ριζάι είχε ενημερωθεί από τον ελεύθερο τότε Σινάνι Λίκα ότι είχε στα χέρια του… Ομως, οι φήμες για επικείμενη απόδραση έγιναν αντιληπτές και αποφασίστηκε η μεταγωγή του στο Δομοκό!33hj95j989

Ούτε τότε, όμως, εγκατέλειψε τα σχέδιά του… Στις 5 Ιουνίου ο Ριζάι προσποιήθηκε κρίση παγκρεατίτιδας και ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως σε κάποιο σημείο της διαδρομής είχε στηθεί ενέδρα από τους δραπέτες, οι οποίοι όμως περίμεναν μάταια, καθώς το δρομολόγιο άλλαξε την τελευταία στιγμή! Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ο Ριζάι μετήχθη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και επέστρεψε αμέσως στο Δομοκό.

Οι συγκεκριμένες φυλακές θα αποτελούσαν εύκολο στόχο για τους δραπέτες, που δεν έφυγαν από την ευρύτερη περιοχή παρά τις συνεχείς έρευνες της Αστυνομίας. Αντίθετα, είχαν σχεδιάσει επίθεση με εκρηκτικά η οποία θα γινόταν πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου! Το προηγούμενο βράδυ είχαν κλέψει τη Mercedes 500 του πρώην διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδιμίρη και το Volvo του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου έξω από τα εξοχικά τους στον Πάνορμο Φωκίδας.

Παραμένει άγνωστο αν γνώριζαν σε ποιους ανήκαν ή αν τα έκλεψαν τυχαία… Ωστόσο ήταν λάθος τους, καθώς οι αστυνομικοί «όργωσαν» την περιοχή για να βρουν το αυτοκίνητο του αδελφού του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου! Και το ανακάλυψαν κρυμμένο κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Αράχοβας έχοντας μέσα μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ, πυροκροτητές, ένα Καλάσνικοφ και ρούχα παραλλαγής, ενδεικτικά ότι οι Αλβανοί ετοίμαζαν νέα πολεμική επιχείρηση!

Η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο ματαίωσε όλα τα πλάνα για την απελευθέρωση του Ριζάι και σήμανε την έναρξη της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό των δολοφόνων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή προσπαθώντας να διαφύγουν. Ωστόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Δομοκού αντιλαμβάνονται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είναι αποφασισμένος να δραπετεύσει με οποιοδήποτε κόστος και προειδοποιούν ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους. Ζητούν να μεταχθεί σε άλλη φυλακή ο επικίνδυνος βαρυποινίτης, μια και το προσωπικό έχει μειωθεί σημαντικά (τις νύχτες το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού διαθέτει μόνο τρεις άνδρες και οι ενισχύσεις από τη Λαμία χρειάζονται 40′ λεπτά για να φτάσουν)!

Μπλόκο κοντά στα σύνορα για την άγρια συμμορία

Με την ελπίδα ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων θα κάνουν το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει στον εντοπισμό τους, συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηπειρο με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων. Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν χαρτογραφήσει την πορεία τους από τη στιγμή που εγκατέλειψαν στην περιοχή Φροσύνη Σουλίου το μηχανάκι που έκλεψαν από τη Γλυκή.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι θερμικές κάμερες των αστυνομικών εντόπισαν κινήσεις των Αλβανών δραπετών σε μια κοιλάδα κοντά στον Κάτω Ζάλογγο, αλλά στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν. Η πορεία τους έδειχνε πως σκόπευαν να καταφύγουν βόρεια προς τον εθνικό δρυμό του Βίκου – Αώου, με προορισμό τα σύνορα.

Ισχυρές δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης κινούνταν συνεχώς παράλληλα με τον ορεινό όγκο στα χωριά Κάτω Ζάλογγο, Βεντερίκο, Βερενίκη, Δοβλά και Φτέρη από τα ανατολικά προς την πλευρά του νομού Ιωαννίνων και από τα δυτικά προς την πλευρά της Θεσπρωτίας, ενώ τα ελικόπτερα επόπτευαν τα όρη Γκαμήλα και Χιονίστρα στη βόρεια Πίνδο και Τσαμαντά στα βορειοδυτικά. Δυνάμεις ακροβολίστηκαν και κατά μήκος των συνόρων, όπου όμως υπάρχουν εκατοντάδες μονοπάτια που χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες και λαθροκυνηγοί.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο σε δασώδη περιοχή κοντά στον Δρυμώνα Θέρμου και διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί από την Περδικόβρυση Ναυπακτίας, αλλά ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται στην Αθήνα και δεν το είχε αντιληφθεί. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα, καθώς όλα δείχνουν ότι το χρησιμοποίησαν ο Μάριον Κόλα και η ομάδα του πριν εντοπιστούν στην Κόνισκα, όπου είχαν την τελευταία ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Συμπλοκή με μαχαίρια στις φυλακές

Αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στις φυλακές Δομοκού, όταν τρεις Αλβανοί ήρθαν στα χέρια με τρεις Πακιστανούς συγκρατούμενούς τους στην πτέρυγα Ε2. Πριν επέμβουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι Αλβανοί έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τραυμάτισαν τους Πακιστανούς, έναν από τους οποίους σοβαρά στον πνεύμονα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...