Το παρασκήνιο πίσω από τις δύο παραιτήσεις

Παρελθόν Αθανασόπουλος και Μέργος.

Παρελθόν αποτελούν για τον κρατικό μηχανισμό ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν προς τον πρωθυπουργό, οι οποίες έγιναν αμέσως δεκτές.

Ο λόγος για τον οποίο αποχώρησαν από τις θέσεις-κλειδί που κατείχαν είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Δικαιοσύνη κατά του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ την περίοδο 2009 (όπου ήταν και οι δύο τότε μέλη του) σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασόπουλος προήδρευε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ όταν ανατέθηκε η κατασκευή της μονάδας στο Αλιβέρι και στην επιστολή του αναφέρει πως «η άσκηση δίωξης παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της δημόσιας επιχείρησης».

Από τη μεριά του, ο κ. Μέργος σημειώνει ότι δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ και παραιτείται για λόγους ευθιξίας.

Ο κ. Μέργος ήδη αντικαταστάθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, που διατηρεί και τη θέση της γενικής γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, ενώ για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφανθεί -κατά πάσα πιθανότητα σήμερα- η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ