Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Συσσίτια στις φυλακές από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου

Πετράκης και Σκαρλάτος βρήκαν υποστηρικτές και γέμισαν με τρόφιμα τα ψυγεία των φυλάκων Αλικαρνασσού.

Μπορεί να χαρακτηρίστηκαν «στυγνοί κακοποιοί» και να καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για τη συμμετοχή τους στο «συνδικάτο του εγκλήματος» που απασχόλησε το πανελλήνιο το 2009 με την απαγωγή του «πατριάρχη» της ναυτιλίας Περικλή Παναγόπουλου, αλλά για τους συγκρατούμενούς τους ο Απόστολος Πετράκης και ο Μανώλης Σκαρλάτος είναι οι σωτήρες τους! Κι αυτό επειδή με τις γνωριμίες και τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν με την ελίτ των επιχειρηματιών και των παραγωγών της Κρήτης εξασφάλισαν τη διατροφή τους!

Με τη βοήθεια τριών ακόμη συγκρατουμένων τους που εκτίουν ποινές για την περιβόητη «μαφία των Ζωνιανών», οι δύο βαρυποινίτες κατάφεραν μέσα από τα κελιά τους να γεμίσουν με τρόφιμα τα ψυγεία και τις αποθήκες των φυλακών Αλικαρνασσού, που είχαν αδειάσει μετά την περικοπή των κονδυλίων ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης! Τον τελευταίο καιρό, οι πέντε κρατούμενοι βρίσκονται πίσω από την ενίσχυση των φυλακών με τόνους κρεάτων, φρούτων, λαχανικών και διαφόρων άλλων τροφίμων. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς της Κρήτης που ανταποκρίθηκαν στην πολύμηνη προσπάθεια που κάνουμε μέσα από τη φυλακή, ώστε να βρεθούν γρήγορα τρόφιμα για εμάς και τους συγκρατούμενούς μας» δηλώνει στην «Espresso» μέσα από τις φυλακές Αλικαρνασσού o Απόστολος Πετράκης.

Ο πρωταγωνιστής της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου ήταν ένας από τους εμπνευστές της προσπάθειας που βρήκε τελικά ανταπόκριση λύνοντας ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων, αυτό της σίτισης. «Το μόνο που κάναμε» λέει ο Πετράκης «ήταν απλά να χρησιμοποιήσουμε τις γνωριμίες και τις φιλικές μας σχέσεις με όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μας συμπαρασταθούν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια αυτό που κάνουμε και αφορά όλους τους κρατουμένους, είτε αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες είτε όχι». Το πρόβλημα της σίτισης είχε αρχίσει να απασχολεί τους κρατουμένους των φυλακών Αλικαρνασσού εδώ και μεγάλο διάστημα. Τα τρόφιμα που διατίθεντο ήταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη διατροφή τους.

«Καθίσαμε και σκεφτήκαμε τρόπους που θα έλυναν το μεγάλο αυτό θέμα. Επικοινωνήσαμε με όσους γνωρίζαμε, κι εκείνοι πήραν την απόφαση να μας βοηθήσουν και να μας στείλουν εμπορεύματα. Πριν από λίγες μέρες άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα τρόφιμα και αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά!» εξηγεί ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος μας επισημαίνει πως έως τώρα από την είσοδο των φυλακών Αλικαρνασσού έχουν περάσει περίπου δέκα τόνοι με διάφορα κρέατα, μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και πολλά άλλα τρόφιμα. Ολα ξεκίνησαν από την εποχή που η οικονομική κρίση άρχισε να πλήττει σταδιακά και τα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, τα οποία αντιμετώπιζαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καθημερινή σίτιση των φυλακισμένων.

«Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως το 2002 το ποσό για την καθημερινή τροφή του κάθε έγκλειστου των φυλακών ανερχόταν στα τρία ευρώ και 20 λεπτά. Σήμερα το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μειωμένο…» εξηγεί ο βαρυποινίτης και προσθέτει: «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι ποσότητες και οι κρατούμενοι εδώ στην Αλικαρνασσό, αλλά και σε άλλες φυλακές, να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης! Το θέμα δεν είναι πώς περνάω μόνο εγώ μέσα στη φυλακή, αλλά και πώς περνά ο διπλανός μου…»

Το κυνήγι των χορηγών και οι συναυλίες

Ο Απόστολος Πετράκης διαβεβαιώνει ότι για την ενίσχυση των φυλακών έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού καταστήματος να δεχτούν τις χορηγίες εκείνων που ήθελαν να βοηθήσουν. «Δεν ήταν εύκολη η όλη διαδικασία αφού αν δεν δέχονταν τη βοήθεια οι υπεύθυνοι των φυλακών και ο εισαγγελέας, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα απολύτως. Εχουμε ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να είμαστε όλοι καλυμμένοι. Ναι μεν υπήρχε κόσμος που ήθελε να προσφέρει, αλλά αν μας το απαγόρευαν, ακόμη θα ήμασταν στην αρχή». Μόλις άναψε το «πράσινο φως», άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα αγαθά. Μάλιστα ο Μανώλης Σκαρλάτος μαζί με έναν από τους κρατουμένους από τα Ζωνιανιά, που έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μονοήμερες άδειες, αντί να πηγαίνουν στα σπίτια τους, έτρεχαν να βρουν χορηγούς! «Τους εξηγούσαν και από κοντά πώς έχει η όλη κατάσταση και οι επιχειρηματίες που ήθελαν να βοηθήσουν ανταποκρίνονταν…» καταλήγει ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 24 ετών. Στο πλευρό των κρατουμένων των φυλακών Αλικαρνασσού πριν από λίγες μέρες στάθηκε για δεύτερη συνεχή φορά και ο λυράρης Μανώλης Κονταρός, ο οποίος μαζί με το συγκρότημά του έδωσε συναυλία στους χώρους των φυλακών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της φυλακής είναι σε επικοινωνία και με τον Μανώλη Λιδάκη και συζητούν την πιθανότητα πραγματοποίησης συναυλίας του καταξιωμένου καλλιτέχνη εκεί.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...