Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σοκ με γυμνούς βιοπαλαιστές

Μοντέλα προκαλούν ποζάροντας ως ήρωες του μόχθου.

Ο αμπελουργός, ο ψαράς, ο θεριστής, ο λευκαντής, ο ταβερνιάρης, ο ξυλοκόπος και έξι ακόμα ανδροκρατούμενα κυρίως επαγγέλματα της χώρας μας, μερικά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση, πρωταγωνιστούν σε φωτογράφηση πασίγνωστου brand εσωρούχων με τίτλο Retro Greece. Η καμπάνια, που κάνει τον γύρο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου και έχει ισχυρή παρουσία στα ξένα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις με το κόνσεπτ της. Και τούτο γιατί μπορεί από τη μια να παραπέμπει σε εικόνες από το χθες της ελληνικής επαρχίας, όμως από την άλλη σοκάρει με τις τολμηρές πόζες των μοντέλων.

Στη φωτογράφηση της ελληνικής εταιρείας παίρνουν μέρος διάσημοι άνδρες μοντέλα που αναπαριστούν επαγγέλματα του χθες και του σήμερα. Οι εξωτερικοί χώροι που επιλέχτηκαν έχουν έντονο άρωμα Ελλάδας, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, όπου είναι η έδρα της εταιρείας. Τα μοντέλα κλήθηκαν να δείξουν πώς συμπεριφέρεται στη δουλειά τους ένας ράφτης, ένας μπογιατζής, ένας βοσκός, ένας αγρότης και ένας μεταλλωρύχος. Ετσι η φωτογράφηση του βοσκού είχε ως φόντο ένα κοπάδι με πρόβατα τα οποία έχουν ξεχυθεί στους αγρούς για την απαραίτητη βοσκή. Στον αμπελουργό είχε ένα αμπέλι με  σταφύλια έτοιμα για τρύγο και στον θεριστή έναν κάμπο με σιτηρά λίγο πριν τον θερισμό. Εντυπωσιακό είναι επίσης το σκηνικό που στήθηκε για τον ράφτη, καθώς όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να στολίσουν τον χώρο του έρχονται από το παρελθόν, αλλά και για τον ταβερνιάρη, ο οποίος εκτός του άλλων φωτογραφήθηκε και σε φιγούρες χασάπικου χορού. Εκτός όμως από τις φωτογραφίες που απαρτίζουν το νέο ημερολόγιο της μοντέρνας σειράς εσωρούχων, που μετρά πολλές δεκαετίες στην ελληνική και ξένη αγορά, ο εμπνευστής και σχεδιαστής Χρήστος Μπιμπίτσος αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα εξαιρετικής αισθητικής βιντεοκλίπ από τα παρασκήνια της φωτογράφησης, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Το βίντεο εκτός από τις εντυπωσιακές πρωινές λήψεις στη θάλασσα και την ελληνική γη, έχει ντυθεί μουσικά και με την κλασική και παγκοσμίως γνωστή μελωδία της ταινίας «Ζορμπάς», που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και επίσης γνωρίζει δόξες στο Διαδίκτυο και αναπαράγεται από διεθνή μέσα.

Οι πρωταγωνιστές της φωτογράφησης

Τα μοντέλα τα οποία πήραν μέρος σε αυτή την απαιτητική δουλειά, η οποία διήρκησε αρκετές ημέρες, είναι ο Σωτήρης Θωμαΐδης,  ο Στέφανος Παπαδόπουλος, ο Λαμπρός Δάνας, ο Ηρακλής Κόζας και ο Χρήστος Εφραιμίδης. Και οι πέντε τους ανήκουν στα κορυφαία μοντέλα της γενιάς τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν συμμετάσχει και σε διεθνής καλλιστεία ομορφιάς, ενώ έχουν αποσπάσει και σημαντικούς τίτλους. Οι εντυπωσιακοί Ελληνες έχουν ανοίξει μάλιστα τα φτερά τους και στο εξωτερικό, αφού έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες με γνωστά πρακτορεία μόδας.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...