Πωλητήριο στο «King George»

Η Eurobank βγάζει στο σφυρί το ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος

Η Eurobank βγάζει στο σφυρί το ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος

Στο σφυρί βγάζει η Eurobank το ιστορικό ξενοδοχείο «King George» στην πλατεία Συντάγματος! Η τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει στην πώλησή του και καλεί τους υποψήφιους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουνίου για να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες.

Οπως αναφέρει σε πληρωμένη καταχώριση η Eurobank, η εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρούσα φάση δεν είναι δεσμευτική ούτε για τον ενδιαφερόμενο ούτε για την τράπεζα. Το ακίνητο είναι μισθωμένο στην Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντων Λασκαρίδη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

Η τράπεζα, πάντως, ξεκαθαρίζει πως με την καταχώριση απλώς κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου και δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερομένους, αλλά επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και να εκμεταλλεύεται το παραπάνω ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο, οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.
Το ιστορικό κτίριο στην πλατεία Συντάγματος, που στεγάζει το πέντε αστέρων «King George» από το 1930, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ., διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια (63 απλά και 39 σουίτες), όπως και την Penthouse Suite, με ιδιωτική εξωτερική πισίνα και θέα στην Ακρόπολη.

Εχει φιλοξενήσει μεγιστάνες

Το «King George» έχει φιλοξενήσει από μεγιστάνες και αστέρες του σινεμά μέχρι βασιλείς, πρίγκιπες και ηγέτες κρατών! Μερικές από τις προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας που διανυκτέρευσαν στις πολυτελείς σουίτες του ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τη Μαρία Κάλλας, η Μαντόνα, η Γκρέις Κέλι και ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, η Μέριλιν Μονρόε, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Φρανσουά Μιτεράν.

Αρχικά το «King George» χτίστηκε ως παράρτημα των ανακτόρων, δηλαδή της σημερινής Βουλής, ενώ αργότερα λειτούργησε ως πρωθυπουργική κατοικία. Στο σημείο όπου βρίσκεται τώρα δέσποζε το αρχοντικό του πλούσιου ομογενούς τραπεζίτη και διπλωμάτη από την Κωνσταντινούπολη Βασίλη Σκουλούδη. Μετά τον θάνατό του, το 1928, το οίκημα κληρονόμησαν οι συγγενείς του, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο.

Στη μορφή αυτή διατηρήθηκε έως το 1934, όταν κατεδαφίστηκε για να γίνει το ξενοδοχείο «King George» της οικογένειας Καλκάνη. Το 1988 περιήλθε στην κατοχή του Γιώργου Κοσκωτά, παρά το γεγονός ότι έμεινε κλειστό, λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρίας, και άνοιξε ξανά τις πύλες του λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα τελευταία οκτώ χρόνια απέσπασε διεθνείς διακρίσεις και βρέθηκε μεταξύ των 100 κορυφαίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Το 2012 το μίσθωσαν τα αδέλφια Λασκαρίδη (όμιλος ΛΑΜΨΑ), τα οποία διαχειρίζονται και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ