Greek γιαούρτι στους μαθητές της Αμερικής!

Το πρόγραμμα του Ομπάμα κατά της «μάστιγας» της παχυσαρκίας δίνει ώθηση σε εγχώριες εταιρείες.

Στα αμερικανικά σχολεία μπαίνει το ελληνικό γιαούρτι και μάλιστα με χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους! Η απόφαση αυτή, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να καταπολεμήσει τα υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας στη χώρα, αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στη βιομηχανία παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού, στην οποία έχουν μπει δυναμικά, λόγω τεχνογνωσίας και εμπειρίας, και ελληνικές εταιρείες.

Στα κυλικεία

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή προμηθεύτριας εταιρείας ελληνικού γιαουρτιού, το οποίο θα μοιράζεται στα σχολεία που μετέχουν σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των κυλικείων, αρχής γενομένης από τέσσερις πολιτείες, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η ένταξη του ελληνικού γιαουρτιού, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, έχει στόχο να βοηθήσει τα σχολεία να προσφέρουν ποικιλία υγιεινών τροφών στα παιδιά.

Νέα Υόρκη, Αριζόνα, Αϊντάχο και Τενεσί είναι οι πρώτες πολιτείες που επιλέχτηκαν, επειδή βρίσκονται σε διαφορετική χιλιομετρική ακτίνα από τις μονάδες που παράγουν ελληνικό γιαούρτι. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιοι επιδιώκουν να ελέγξουν πόσο εφικτή είναι η… υγειονομικά ορθή τροφοδοσία των σχολείων, δεδομένου ότι το γιαούρτι είναι ευπαθές προϊόν.

Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, εκ των πρωτοστατών της προσπάθειας ένταξης του ελληνικού γιαουρτιού στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα, χαιρέτισε την απόφαση με ενθουσιασμό. «Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις πολιτείες που θα πάρουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα θα διαπιστώσουν σύντομα ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μια οικονομικά εφικτή και θρεπτική επιλογή για τα σχολικά μενού» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Προσφορές

Η υποβολή προσφορών για την επιλογή του προμηθευτή του ελληνικού γιαουρτιού θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου και η διανομή του προϊόντος στα σχολεία των τεσσάρων πολιτειών αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. «Το ελληνικό γιαούρτι είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες της χώρας και ελπίζω ότι οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν τις διαδικασίες για να προσφέρουν αυτή την πολύ υγιεινή διατροφική λύση σε όλο και περισσότερους νεαρούς Αμερικανούς» τόνισε, από την πλευρά του, και ο γερουσιαστής του Αϊντάχο Μάικ Κράπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ