Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σε συναγερμό για το βαν-οπλοστάσιο

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και σφαίρες βρέθηκαν σε κλεμμένο φορτηγάκι σε περιοχή του Πειραιά.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών σε φορτηγάκι εταιρείας καθαρισμού που είχε κλαπεί στις 22 Ιουνίου από το Φάληρο. Την ύπαρξη του λευκού βαν αντιλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες κάτοικος της περιοχής, που το έβλεπε παρκαρισμένο για αρκετά 24ωρα στη συμβολή των οδών Δερβανακίων και Δραγατσανίου.

Αμέσως μόλις τηλεφώνησε στις διωκτικές αρχές, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν το ύποπτο βαν, μάρκας Renault Kangoo, βεβαιώθηκαν ότι ήταν κλεμμένο και άρχισαν να το παρακολουθούν διακριτικά περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που κάποιος θα εμφανιζόταν για να το παραλάβει. Ωστόσο η παρακολούθηση δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς κανείς δεν πλησίασε το φορτηγάκι.

Εκπληξη!

Ετσι το πρωί της Δευτέρας αποφάσισαν να διακόψουν την επιχείρηση και να διεξάγουν έρευνα στο εσωτερικό του βαν. Μόλις το άνοιξαν, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι έκρυβε μέσα στην καρότσα του ένα άρτια εξοπλισμένο οπλοστάσιο. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά Καλάσνικοφ, τα οποία ήταν τυλιγμένα μέσα σε νάιλον σακούλες, ένα πιστόλι, τέσσερα σώματα χειροβομβίδων, τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, ένας σιγαστήρας όπλου, πέντε γεμιστήρες από Καλάσνικοφ, καθώς και εκατόν πενήντα σφαίρες για το ίδιο όπλο! Τόσο το αυτοκίνητο όσο και τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Το όχημα εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών, ενώ τα όπλα υποβάλλονται σε βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Συμμορίες

Από τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, δεν φαίνεται τα όπλα να ανήκουν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση και οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που τα άφησαν μέσα στο αυτοκίνητο στρέφονται είτε σε συμμορίες του κοινού Ποινικού Δικαίου και ειδικά σε κυκλώματα λαθρεμπόρων όπλων. Αυτό είναι και το πιθανότερο, αφού τα όπλα που ήταν κρυμμένα στο λευκό φορτηγάκι ήταν λαδωμένα, γρασαρισμένα και συσκευασμένα σε νάιλον σακούλες, πράγμα που οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα πως οι άγνωστοι λαθρέμποροι είχαν αφήσει την «πραμάτεια» τους στο όχημα μέχρι να βρουν αγοραστή για να του πουλήσουν τον οπλισμό.

Σενάρια

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα όπλα να ανήκουν στους κακοποιούς που το βράδυ της 6ης Ιουλίου άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στον Αλιμο. Τότε οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τρία άτομα να κινούνται με κλεμμένο όχημα στο ύψος του Γκολφ στη Γλυφάδα και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να αρχίσει άγρια καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Βουλιαγμένης οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το όχημα και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, πριν χαθούν στο σκοτάδι.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...