Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Εδωσα 90.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο σκληρός του Δομοκού Αλκέτ Ριζάι μιλάει μέσα από τις φυλακές για τις «δωρεές», τους δραπέτες, τον Μάριον Κόλα και το μήνυμα που του στέλνει.

Συνέντευξη στον ΜΑΝΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ 

Ο Θεός μαζί σου… Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από το κελί του στις φυλακές Δομοκού ο Αλκέτ Ριζάι στον συμπατριώτη του Μάριον Κόλα, την ώρα που τον αναζητούν πάνω από 700 αστυνομικοί, κομάντος της ΕΚΑΜ και του Λιμενικού και ελικόπτερα. «Τι να δει το ελικόπτερο στο βουνό; Τίποτα δεν φαίνεται!» λέει ο βαρυποινίτης με τις δύο κινηματογραφικές αποδράσεις στον ενεργητικό του. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, την οποία μεταφέρουμε αυτούσια, ο Ριζάι εκτιμά πως η πιο μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να τελειώσει μόνο με δύο τρόπους: με τον Κόλα νεκρό ή ασφαλή στην πατρίδα τους.2225936g98

Ο killer

«Ακόμη και αν παραδοθεί, οι αστυνομικοί θα τον σκοτώσουν!» λέει με σιγουριά και εξηγεί: «Τους άλλους δύο (σ.σ.: θείο και ανιψιό Λίκα) τους σκότωσαν χωρίς να τους φωνάξουν να παραδοθούν! Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα! Ο Μάριον σκότωσε έναν δικό τους… Μακάρι να μη γίνει έτσι. Να μη σκοτωθεί το παιδί. Ο,τι και να λένε, δεν είναι μακελάρης ο Κόλα. Δεν είναι εγκληματίας!» Ο Ριζάι αποδίδει στην… κακιά ώρα τον θάνατο της 25χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου Κατερίνας Ζώγαλη που περνούσε τυχαία την ώρα της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών με τους αστυνομικούς στα Ισθμια. «Ατύχημα» χαρακτηρίζει και την εκτέλεση του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου. «Θεός σχωρέσ’ την την κακομοίρα… Αδικα πήγε, από αδέσποτη σφαίρα. Ατυχη στιγμή. Ούτε τον αστυνομικό στο Δίστομο ήθελε να σκοτώσει ο Κόλα! Αλλά κι εκείνος, αφού είδε πέντε με Καλάσνικοφ, γιατί πλησίασε, αφού είχε μόνο ένα πιστόλι; Χαμηλά του έριξε και τον βρήκε η σφαίρα στο πόδι! Αν ήταν killer, που τον αποκαλούν, δεν θα σκότωνε και τους τρεις που αφόπλισε; Δεν θα έχανε τίποτα… Αντίθετα, δεν θα ‘ξεραν κιόλας ότι ήταν αυτός».

«Αδικες»

Ο Αλβανός «μετρ» των αποδράσεων δεν ξεχνά και τις καταδίκες του από τα δικαστήρια, τις οποίες χαρακτηρίζει άδικες. «Είδες να έχω ρίξει έστω μία σφαίρα σε απλούς αστυνομικούς; Ποτέ δεν το έκανα. Δεν μου φταίνε αυτοί. Μου φταίνε τα κυκλώματα της Ασφάλειας, με κάποιους δικαστές και δικηγόρους! Με καταδίκασαν για φόνους χωρίς στοιχεία, Ακουγαν τους μάρτυρες να λένε “δεν ήταν αυτός, ήταν ένας κοντός 1,65 μ., γύρω στα 45”, αλλά με καταδίκαζαν σε ισόβια. Το έκαναν γιατί τους ξεφτίλισα». Ο Ριζάι κάνει λόγο για «στημένους» μάρτυρες, ανύπαρκτες συνομιλίες που μπήκαν στη δικογραφία και για άτομα που δεν βρέθηκαν ποτέ στη φυλακή, αν και είχαν συλληφθεί.

«Στη δεύτερη δικογραφία για τις δύο ανθρωποκτονίες που κατηγορήθηκα, αναφέρεται ότι είχαν πιάσει έναν με ένα κιλό κοκαΐνη και τον άφησαν ελεύθερο! Εγινε ποτέ κάτι γι’ αυτό; Οχι. Συνομιλίες δεν υπάρχουν… Θα βγει ποτέ η αλήθεια, για τι με δίκασαν; Θέλουν να με αναγκάσουν να κάνω πράγματα που δεν έκανα ποτέ». Δηλώνει ότι θέλει να τελειώσει με τις καταδίκες του και να ζήσει ήσυχος. Αλλά φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρει. «Κι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου να γίνει φόνος, εμένα θα έρθουν να μαζέψουν» λέει. «Αλλά θέλω να με αφήσουν να βγάλω την ποινή μου, να τελειώνω…»233635g9565f8

«Δεν θα με βοηθούσαν να αποδράσω»

Το δημοσίευμα της «Espresso» ότι ο Μάριον Κόλα σχεδίαζε να οργανώσει την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου. Αρνείται ότι είναι φίλοι και ότι βρίσκονταν σε επαφή. «Τον γνώρισα στη φυλακή, αλλά δεν είχαμε σχέσεις» ισχυρίζεται. «Δεν ήμασταν ποτέ στην ίδια πτέρυγα άλλωστε. Αλλά ξέρεις κάτι; Λένε πολλά ψέματα γι’ αυτόν. Εγώ ξέρω ότι δεν έχει βάλει ναρκωτικό μέσα του, αλλά η Αστυνομία λέει πως παίρνει κοκαΐνη. Ψέματα είπαν και τότε στον Βύρωνα, ότι εκείνος είχε σκοτώσει τον Βορειοηπειρώτη. Μετά αποδείχτηκε ότι τον γάζωσε αστυνομικός». Του επισημαίνουμε ότι η ομάδα των δραπετών είχε φορτώσει μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ στο αυτοκίνητο που έκλεψε από το εξοχικό του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου. Πού αλλού μπορεί να χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα εκρηκτικά; Γελάει: «Ούτε η οικογένειά μου με πιστεύει πια ότι δεν είχα ιδέα γι’ αυτά! Το ότι βρίσκονταν στην περιοχή σήμαινε ότι ήθελαν να με ελευθερώσουν; Οχι, δεν έχουν σχέση με εμένα. Αλλοι 800 είναι εδώ μέσα, μόνο εγώ είμαι; Αλλά θα ήταν σκέτη αυτοκτονία να χτυπήσουν τις φυλακές, ειδικά μετά απ’ ό,τι έγινε στα Τρίκαλα» λέει και προσθέτει: «Από τότε που ήρθα εγώ εδώ υπάρχουν 200 αστυνομικοί γύρω- γύρω…»

«Οι μπράβοι είναι… γαλοπούλες φουσκωμένες»!

Ο βαρυποινίτης κατηγορεί τα κυκλώματα της νύχτας ότι τον παγίδευσαν, με αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες καταδίκες του: «Είναι όλοι τους χαφιέδες και ήθελαν να με κάνουν κι εμένα. Με τιμωρούν επειδή δεν έγινα ρουφιάνος και μου φορτώνουν ό,τι μπορούν». Υποστηρίζει ότι κάποιοι ήθελαν να τον μπλέξουν με αδικήματα που, όπως λέει, σιχαίνεται και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει. «Δεν έχω πουλήσει ποτέ ναρκωτικά, ούτε έγινα νταβατζής! Τα λεφτά από αυτές τις δουλειές τα ξοδεύεις σε φάρμακα ή σε κηδείες!» Ο Αλκέτ Ριζάι σοκάρει με τον ισχυρισμό του ότι έχει ενισχύσει οικονομικά την οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» και την υπόσχεσή του ότι θα το ξανακάνει! «Οι μπράβοι είναι… γαλοπούλες φουσκωμένες! Θα τους πάρω όλα τα λεφτά από τα μαγαζιά τους και θα τα δώσω στο “Χαμόγελο του Παιδιού”! Το έχω κάνει άλλωστε! Από το 2000 έως το 2002 έχω δώσει 90.000 ευρώ! Υπάρχουν τα παραστατικά». Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο προκειμένου να εξακριβώσει αν ο ισχυρισμός του Ριζάι αληθεύει: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετές δωρεές από φυλακισμένους, αλλά οι περισσότερες είναι ανώνυμες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν περιλαμβάνεται σε αυτούς ο Ριζάι» απάντησε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...